30 sep. 2008

Spisa Ribb


Vi har två tekoppar med fat i Spisa Ribb och jag vill ha fler såklart. Varje månad tänker jag att denna månad så ska vi köpa minst en kopp med fat till. Men händer det? Nope. Men denna månad så tänker jag inhandla en kopp och därmed basta. Nu ska det budas på tradera.

29 sep. 2008

Sofflös

Åhh fortfarande ingen soffa i sikte, den skulle ha kommit v 38 och de kan inte ge besked när den kommer. I helgen blir jag ett år äldre och utan soffa så blir det svårt med hemmafest så det får bli restaurangfirande istället.

Det värsta är att vi kommer knappt ihåg hur tyget såg ut som vi valde, det var nåt slags beige-vitaktigt men det är bara att hålla tummarna att det ser okej ut.

27 sep. 2008

Vintagemässa, margaritas och lekland



Igår blev det en vända till vintagemässan på lunchen och det blev en liten söt väska, en tröja och lite hårspännen. Det fanns en hel del fint men antingen var det för dyrt eller fel storlek, ja ja jag tänkte ändå försöka att spara lite pengar denna månad. På kvällen så firade misskatka sin födelsedag så det blev lite margaritas på Vampire lounge och sedan en vända till Bröderna Olssons. En trevlig kväll med lagomt mycket alkohol.

Idag blev dansen inställd för S så det blev lekland i Sickla istället, det är helt galet där och ljudnivån är hemsk men han älskart. Efter ca 50 åk i rutchkanan så var han genomsvettig och däckade i vagnen.



24 sep. 2008

Denna kan man vinna

Hallakulle bygger bo har en tävling på sin blogg som jag och alla andra är med i så klart.

23 sep. 2008

Helgens loppisfynd


Här är mina småfynd från i lördags. En kitschtavla, två ljusstakar jag kanske målar om eller skänker vidare, de kostade 5 kr... En skottehund och tre medicinburkar. Allt detta för 90 kr.

Landet vs förort


Jag vill gärna bo på landet men jag vill inte gärna slita som ett djur. I lördags så slet mina killar tillsammans med farfar som djur för att få ner en massa fällda träd från skogen som ska bli ved till vintern. Nej, det får nog bli hyreslägenhet i söderförort ett tag till.

20 sep. 2008

Loppis, IKEA, släkt och svamp


I morgon blir det kalas igen för nu är det släktens tur att fira sonen, körde upp redan vid lunch igår. Idag har jag varit på byns enda loppis och shoppat lite, lägger upp bild senare. Sen blev det en tur till IKEA med barndomsvännen som smakråd men fick med mig lite prylar hem såklart och dagen avslutades med en tur i skogen så i morgon blir det stekta trattkantareller till lunch. Bilden är fasaden på en byggnad här som jag gillar skarpt.

19 sep. 2008

Bästa köpet ever


När det blev dags för eget rum och stor säng så beslutade vi oss för att köpa en 1,20 säng åt sonen. Det är det bästa köp vi gjort. Vi kan ligga i den alla tre och mysa om vi vill, har vi besök så får två vuxna plats att sova i den och när det dröms mardrömmar på natten så är det inga problem att gå över och fortsätta att sova där. Jag rekomenderar verkligen att köpa en stor säng och ingen pytte växa-säng om man får plats.

Den fick stå på golvet direkt från början men har nu fått låga ben och snart åker "normala" sängben på så att vi får in lite förvaring under sängen.

17 sep. 2008

behöver nytt bord


Nu är vår soffa utlagd på Blocket och vi får den nya i början av nästa vecka. Det ska bli så himla skönt med ny soffa som vi alla får plats i men vi måste nog köpa nytt bord. Vi har ett skitbra bord nu, det är ett 50-tals bord som går att konstruera om så att det blir ett stort matbord för 8 pers vilket är perfekt för oss som har minikök.

Men som sagt det kommer nog inte att passa så jag funderar på ett satsbord istället.

16 sep. 2008

3 år och redan ett geni...



I söndags hade sonen 3-års kalas så lägenheten var fylld av barn och föräldrar men det gick riktigt smidigt. Lek, tårta, fiskdamm och lite spill precis som ett kalas ska vara. I går när han egentligen fyllde så blev det frukost och paket på sängen och sedan favvomaten till middag. Sushi såklart eller Sussi som sonen säger... Efter det blev det gemensam slukning av tårtresterna.

Förresten så ritade sonen sin första huvudfoting i går, jag är så stolt!

12 sep. 2008

Moments på väggen


Åhh jag har så himla svårt att komma på vad vi ska ha på våra väggar i vardagsrummet. Jag har lite tavlor ståendes nu som jag inte vet om jag ska sätta upp eller ej. Detta tyg gillar jag skarpt och man kan köpa det på 4her.nu men jag kan inte bestämma mig. Nya soffan kommer om två veckor så det bsta är väl att vänta tills dess.

Svårt men bra

Jag såg Debatt i går kväll och funderade mycket i morse på vad som egentligen hände där och vad anledningen till allt var. Ett bra svar fick jag genom att läsa detta.

11 sep. 2008

polarn åt sonen


Idag ska det inhandlas vinterkläder åt sonen. Det blir en jacka och byxor från Polarn o Pyret och jag har rabatt på 15 % så det blir någon hundring billigare. Jag frågade vilken färg han ville ha och svaret blev naturligtvis "blå" men jag tror att jag väljer grönt istället. Taskigt kanske men den blå färgen var inte klockren och jag har lite svårt för blått.

Får förhoppningsvis hem de sista handtagen som behövs till köket. Det ska bli skönt när alla är på plats. Tradera is the shit helt enkelt.

9 sep. 2008

loppistavlor

Dessa små tavlor är ett loppisfynd som jag gillar skarpt. Tyvärr är upphängningen trasig på den ena men det ska jag försöka att fixa till. De är numrerade och det står ett namn på baksidan men det kan jag inte riktigt utläsa. Men söta är de.

6 sep. 2008

Är gult fult?


Ja jag är inte direkt överförtjust i den färgen. Men detta skåp från IKEA gillar jag men det borde väl gå att måla om antar jag. Egentligen vill jag ha ett antikt skåp men de är dyra och jobbiga att frakta så vi får se om det blir alternativet från IKEA. Min mor vill gärna ärva den Malmbyrå som nu ståtar i hallen så då slipper jag det problemet.


4 sep. 2008

Traderamiss

Fasiken också, igår missade jag ett gäng handtag på Tradera. Men jag fick lite sålt också och det är nice för pengar är inget jag har så gott om just för tillfället.

3 sep. 2008

lite Bea tack




Kolla in Bea Szenfelds finfina kläder, en sån kappa skulle jag gärna införskaffa. Jag gillar modellens hår, inte helt olikt min frilla...

Bytet har börjat




Nu har vi börjat med byte av handtag i köket, dock köpte jag för få så jag måste försöka att buda hem lite fler från Tradera samt att de hade inte samma storlek som föregående så det blir lite borr och trix men det funkar. Knäpper med mobilkameran som inte är den bästa men som ni ser så blir det bra mycket bättre i alla fall. Har dock inte satt dit plastbrickor, få se om vi gör det sen.

2 sep. 2008

Katarinahissen


Jag och S åkte upp i Katarinahissen i helgen för att kolla in båtarna och utsikten. S blandar ihop Vasaskeppet och Finlandsfärjorna, haha han snackar ofta om Vasaskeppet men att skeppet åker fram och tillbaka till Finland men att det ibland sjunker. Det måste vara nice att vara liten och bara låta fantasin ösa på.

Vi var även förbi en loppis på söder men shit vilka priser, det är ju ett skämt att man kan ta fantasisummor för skräp bara för att det är i Stockholm.

1 sep. 2008

sovrumslampa


Nu har vi börjat att byta ut handtagen på våra slitna och inte alltför vackra köksluckor men det blir något bättre i alla fall. Var in på Spiti en sväng på lunchen och skulle gärna vilja ha en sådan här ceriserosa lampa i sovrummet.
Related Posts with Thumbnails