31 jan. 2010

Cirkus

Medan andra har riktiga problem så har jag världsliga problem. Som var hittar jag den ultimata vaxduken. Ingenstans är svaret så denna duk grävdes fram ur ett skåp. Minns inte när eller var den köptes. Färgglatt och vimplar ger mig en känsla av cirkus vilket inte är positivt i min värld. Men gillar det ändå.

På onsdag blir det bloggala

29 jan. 2010

Lunch med utsikt



På jobbet är det lugnet före stormen har jag en känsla av så idag blev det en lång lyxig lunch på Gondolen.

Dagens bästa är samtalet som redde ut missförståndet. Trevlig helg.

26 jan. 2010

Världens bästa Märta

Min bästa kökspryl är min apelsinpress. Den är så bra. Jag vet inte om den går att köpa ny men hittar du en på loppis så slå genast till. Att pressa blodapelsiner är en hit.

24 jan. 2010

Collect vs Sinka




Skåpet Collect är bland det finaste skåp jag vet. Men det är dyrt förstås. Så vi har idag diskuterat ett annat skåp, IKEAs PS Sinka. Stringhyllan i vardagsrummet trivs inte riktigt på sin plats så kanske blir det ett ombyte snart.

Idag blev det besök på Formex, det var sådär.

21 jan. 2010

Ulltyg

Vi har drabbats av vimpelfeber här hemma. Färgen är finare på riktigt. Det är ju det där med bra kamera och dagsljus, jag har inget av det.

19 jan. 2010

Syfröken

För några år sedan så vikarierade jag som textillärare i en termin. Inga problem sa jag när de ringde, sy kan jag ju. Men jag kom på att brodera, virka och sticka också ingår. Jag satt uppe några nätter och stickade och virkade som en dåre innan terminen startade och ja det gick bra faktiskt. Har tyvärr glömt av allt igen. Broderiet löste sig direkt, korsstygn är inte så knepigt.

Kanske blir det korsstygn eller lite fina tyger i dessa spännramar. Vi får se. Duken köptes på loppis i lördags och ramarna fyndades för en guldpeng i julas.

17 jan. 2010

Soldrömmar


Vi har en mysig helg och planerar vår solsemester som vi tänkte åka på i maj. En svennebanan semester på resort får det nog bli.

Fina röda Luxo-lampan från favoritloppisen 20 mil från Stockholm har äntligen kommit upp. Självklart så saknades fästet som ska vara under. Men ett sådant fyndades på gårdagens loppisrunda.

15 jan. 2010

Läroverket i Sandviken

3-årigt gymnasium gick jag. Tre olika inriktningar, tre olika skolor i tre olika städer. Mitt andra år gick jag på Hammargymnasiet i Sandviken. En väldigt fin skola men som numera är nedlagd och ska ev rivas.





Arkitekten Gösta Åbergh ritade skolan och flera andra byggnader i bruksstaden Sandviken. År 1952 stod den första delen klar, Sveriges modernaste läroverk. Mer om skolan och Gösta Åbergh går att läsa här.

Rosa tulpaner


Det är så fint med tulpaner men jag borde köpa en bättre vas. Nu på morgonen har jag läst tre blogginlägg om tuplaner. Lustigt.

Har haft en ganska lugn vecka och spår en lugn helg. Funderar på en loppislördag.

12 jan. 2010

Monstertänder


Vinylplast är skoj. För några veckor sedan så blev det vimplar på S dörr. Eller monstertänder, det beror på hur man ser det.

5 jan. 2010

Vinteraktiviteter

Jag gillar vintern. S älskar vintern. Vi åkte skridskor förra veckan och det gick ganska bra. Nu är det utför som gäller. S är redan uppe i Sälen men i kväll åker jag och A dit. Det ska tydligen bli en köldknäpp, mellan 30-40 minusgrader. Det kanske bara blir äventyrsbad, spel och tv. Vi får se.

2 jan. 2010

Minnen och framtiden

Idag träffade jag en gammal vän, vi lärde känna varandra för 15 år sedan bland skateboards, folköl, 2:a handslägenheter och Filippa K-jeans. Tiden går så fort ibland. Kanske får jag åldersnojan detta år, vi får se. Men 2010 ska bli ett bra år ett överdrifternas år.

Molnet har jag tovat själv.
Related Posts with Thumbnails